Fusion House

Suburban seclusion

A corner frontage called for an inventive solution to create two discrete outdoor spaces while also protecting the home’s exposure to the street. A pair of curved building elements help to draw visitors into the home while lending impressive flair to the architecture.

The result is an elegant and gentle structure that, despite its scale, treads lightly on a site that is subject to stringent environmental overlays. Bedrooms and living spaces are orientated towards views of the external areas, amplifying the sense of privacy and seclusion.

Architecture

The dual curved building elements are tied together by a central lap pool, which resolves into a reflection pool at one end to give the single construction two distinct uses.

Internal spaces offer the everyday luxury of warm timbers, natural stone and soft furniture textures. Natural light is a feature of the design, with sheer curtains throwing dappled sunshine across living areas and a long array of skylights welcoming the blue sky above into the home’s top level.

The striking curved-wall frontage, a double-height void above the stair and views to the pool help to create a resort-like entry statement.

Top